Home » D:News » Carnea de cal, galop de sănătate: cercetătorii au dezvăluit beneficiile pentru organism ale acestui aliment

Carnea de cal, galop de sănătate: cercetătorii au dezvăluit beneficiile pentru organism ale acestui aliment

Carnea de cal, galop de sănătate: cercetătorii au dezvăluit beneficiile pentru organism ale acestui aliment
Publicat: 22.03.2013
Cine ar fi crezut? După ce milioane de kilograme de carne au fost aruncate la gunoi de-a lungul Europei în urma scandalului cărnii de cal, oamenii de ştiinţă au anunţat că acest aliment de care toată lumea se fereşte în această perioadă ar putea fi, de fapt, benefic pentru sănătate.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă săptămânal câteva porţii de carne de cal beneficiază de un nivel al colesterolului mai scăzut şi de un nivel mai mare al fierului în sânge. Carnea de cal este bogată în fier, subliniază oamenii de ştiinţă, care afirmă că o porţie de 150 de grame conţine jumătate din cantitatea zilnică recomandată. De asemenea, carnea de cal este săracă în grăsimi saturate, ce sunt asociate unui nivel ridicat al colesterolului.

Mai mult, studiul afirmă că acest tip de carne prezintă câteva beneficii pentru sănătate ce erau până acum asociate cărnii de peşte. De asemenea, carnea de cal are cu 40% mai puţine calorii şi mai multe proteine decât alte tipuri de carne.

În acest studiu, bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani au consumat săptămânal două porţii de carne de cal a câte 175 de grame, efectuând acest experiment timp de trei luni. Cercetătorii au colectat mostre de sânge de la bărbaţi la începutul testului, la 45 de zile şi la 90 de zile de la începerea sa. Rezultatele au arătat că prin consumul de carne de cal, voluntarii şi-au redus în mod semnificativ nivelul de colesterol din sânge şi mai ales nivelul de colesterol „rău”. Colesterolul a scăzut cu 6%, iar colesterolul „rău” cu 9,1%.

„Carnea de cal este o sursa importantă de omega 3 şi fier, iar prin comparaţie cu alte cărnuri este foarte scăzută în acizi graşi saturaţi, dar este bogată în acizi graşi polinesaturaţi, la fel ca peştele şi carnea de mare”, explică cercetătorii de la Universitatea din Milano. „Consumul regulat de carne de cal ar putea îmbunătăţi colesterolul şi nivelul fierului din sângele oamenilor sănătoşi”, au mai spus oamenii de ştiinţă.

Italia este ţara europeană cu cel mai mare consum de carne de cal, cu peste 300 de măcelari specializaţi. În Italia această carne se consumă din secolul al XIX-lea, când doctorii o recomandau pacienţilor ce sufereau de anemie.

Sursa: The Independent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Educația, ocupația și averea influențează riscul de deteriorare cognitivă
Educația, ocupația și averea influențează riscul de deteriorare cognitivă
Test de cultură generală. Cât cântărește atmosfera Pământului?
Test de cultură generală. Cât cântărește atmosfera Pământului?
Invenția neobișnuită care extrage CO2 din atmosferă și îl transformă în combustibil
Invenția neobișnuită care extrage CO2 din atmosferă și îl transformă în combustibil
Motivul pentru care autoritățile suedeze anulează proiectele eoliene din Marea Baltică
Motivul pentru care autoritățile suedeze anulează proiectele eoliene din Marea Baltică
Cum s-a vândut comuniştilor masonul şi marele scriitor Sadoveanu. Apoi a asistat impasibil la închiderea în puşcării „a fraţilor săi”
Cum s-a vândut comuniştilor masonul şi marele scriitor Sadoveanu. Apoi a asistat impasibil la închiderea în puşcării ...
Universitățile din Anglia cresc taxele pentru studenți pentru prima oară în aproape un deceniu
Universitățile din Anglia cresc taxele pentru studenți pentru prima oară în aproape un deceniu
Cum explică oamenii de știință legătura dintre depresie și temperatura corpului?
Cum explică oamenii de știință legătura dintre depresie și temperatura corpului?
Ucraina acuză Google că ar fi dezvăluit poziția unor obiective militare
Ucraina acuză Google că ar fi dezvăluit poziția unor obiective militare
Un nou tratament promițător pentru cel mai mortal tip de cancer cerebral
Un nou tratament promițător pentru cel mai mortal tip de cancer cerebral
Un fizician susține că un alt univers ar fi existat înainte de Big Bang
Un fizician susține că un alt univers ar fi existat înainte de Big Bang
Quincy Jones, omul care știut să facă totul mai bine decât oricine altcineva din divertisment. Producătorul lui Michael Jackson și al lui Frank Sinatra
Quincy Jones, omul care știut să facă totul mai bine decât oricine altcineva din divertisment. Producătorul lui Michael ...
Consumul de alcool la animale ar fi mai frecvent decât s-a crezut până acum
Consumul de alcool la animale ar fi mai frecvent decât s-a crezut până acum
DESCOPERĂ.ro, alegerea numărul 1 pentru pasionații de Știință și Tehnologie din România!
DESCOPERĂ.ro, alegerea numărul 1 pentru pasionații de Știință și Tehnologie din România!
Sarcina poate trezi virusuri străvechi din ADN
Sarcina poate trezi virusuri străvechi din ADN
Cardiologul Stanislav Rurac vorbește despre dieta pentru o inimă sănătoasă: „SĂ BEM SAU NU vin roșu și cafea” | Altceva cu Adrian Artene
Cardiologul Stanislav Rurac vorbește despre dieta pentru o inimă sănătoasă: „SĂ BEM SAU NU vin roșu și cafea” ...
Știai că gustul mâncării depinde de cum este tăiată?
Știai că gustul mâncării depinde de cum este tăiată?
Test de cultură generală. Care este diferența dintre arta modernă și arta contemporană?
Test de cultură generală. Care este diferența dintre arta modernă și arta contemporană?
Astronomii au descoperit una dintre stelele cu cea mai rapidă rotație din Univers
Astronomii au descoperit una dintre stelele cu cea mai rapidă rotație din Univers